Restauratie Hermes Tuigen

Tuigen Hermes Van Rijs Tuigen Hermes Van Rijs

Het tuig van Hermes is een zeer zeldzaam 2-span gareeltuig. Dit tuig is de afgelopen maanden gerestaureerd  bij Zadel- en Tuigmakerij van Rijs. Dit tuig van Hermes is zo speciaal omdat het gemaakt is door de legendarische tuigenmakerij Hermes uit Parijs.
Hermes vindt zijn oorsprong in 1837 als leverancier van zadels en tuigen  aan vooraanstaande Europeese families,  beroemd geworden door zijn lederwaren.  Het huis Hermes is vooral geliefd vanwege zijn parfums en zijn exclusieve accessoires.

Tuigen Hermes Van Rijs Tuigen Hermes Van Rijs

Wat het tuig ook zo bijzonder maakt is het verfijnde karakter van het tuig. Het stikwerk is zeer fijn namelijk 16 steken op 1 inch. Verder  is het lak leer door de jaren heen gecraqueleerd wat het  tuig nog unieker maakt. Een ander accessoire van het tuig is dat de gespen van zilver zijn. 
Dit tuig moest museaal gerestaureerd worden. Met andere woorden alle  kapotte onderdelen moesten opnieuw herstelt worden,  maar zonder dat het zichtbaar was dat de onderdelen vernieuwd waren.  Het moest natuurlijk wel sterk genoeg zijn om mee te kunnen rijden. 
De buitenlandse opdrachtgever is zeer tevreden met het resultaat, net zoals wij.