Albion Revelation

Primeur bij Van Rijs!

De Albion Revelation special: Het nieuwe zadel van Albion, de Revelation special is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen Paul Belton, technisch ontwikkelaar en eigenaar van Albion, en Jan van Rijs, gespecialiseerd zadelmaker.

albion revelation special

Jan beschrijft het zadel als volgt: "de Revelation is een uniek zadel waarbij er veel schoudervrijheid is voor het paard. Het zadel zorgt verder voor een optimale balans van de ruiter. Door het monoblad heeft de ruiter veel meer gevoel met het paard. Prestaties en verbeteringen zullen volgen."

albion revelation special

Bij het ontwerpen van de zit hebben wij rekening gehouden dat het binnenbeen meer steun krijgt van het zadel. Door deze toepassing komt er veel minder druk op de ruiterspier. Met als gevolg dat de ruiter een optimalere kanteling van het bekken heeft zodat het bovenbeen los gelaten kan worden. Het onderbeen heeft hierdoor een optimalere ligging voor de hulpen, beschrijft Jan van Rijs. Het zadel heeft een super zachte zit en is gemaakt van kalfsleer, gaat Jan verder.

albion revelation special

Dit model is in diversen uitvoeringen en verschillende kniewrongen; zowel voor korte als lange benen is dit een uitstekend zadel. De Revelation Special is uitgerust met diverse accessoires zoals lakleer en Swarovski kristallen. Hierdoor is het zadel een klasse apart.

albion revelation special

Er zijn al diversen bekende ruiters die met de Revelation rijden zoals Patrick van der meer en Laurens van Lieren.

albion revelation special

De Revelation special is nog niet eerder verschenen in Europa en zal bij Van Rijs binnenkort als eerst over de toonbank gaan. Blijf op de hoogte en volg ons voor nieuwe informatie!

albion revelation special